Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ,
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΘ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΣΤΙΣ 11:00ΠΜ, ΣΤΟΝ 7Ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΚΘ


ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Εδώ και 6 μήνες το Σωματείο μας διεξάγει έναν αγώνα ενάντια στην εργοδοσία των  φροντιστηρίων Μπαχαράκη, για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη. Στις 16 Μάρτη 2012,  η εργοδοσία αυτή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, εναντίον του προέδρου του Σωματείου και εναντίον του απολυμένου συνάδελφου. Στις 20 Μάρτη εκδικάστηκαν τα προσωρινά  μέτρα και στις 21 Μάρτη εκδόθηκε, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης,  μια σκανδαλώδης  προσωρινή διαταγή. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή και αφού έγιναν αποδεκτές οι παντελώς ψευδείς ισχυρισμοί της εργοδοσίας, «ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ προσωρινά στο Σωματείο (ΣΜΕΘ), στον πρόεδρο του Σωματείου  αλλά και στον  απολυμένο να απέχουν από κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων,  που παρακωλύει την επαγγελματική δραστηριότητα του φροντιστηρίου, αναφορικά με την εκπαιδευτική λειτουργία»!  Η απόφαση είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης, για τα τελευταία 40 χρόνια, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει σε ένα Σωματείο να διεκδικεί αγωνιστικά, δηλαδή του απαγορεύει να υπάρχει.


Η απόφαση αυτή είναι προϊόν της νέας εποχής,  της Χούντας των Μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της Τρόικα, της δικτατορίας των δανειστών – τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Σε αυτή την νέα εποχή, μοναδικό και απόλυτο κριτήριο για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι η διαφύλαξη της λειτουργίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η ανταγωνιστικότητά τους και η αποπληρωμή των τοκογλύφων. Όλα τα άλλα, εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά ή δημοκρατικά δικαιώματα, ακόμη και οι ατομικές ελευθερίες έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο και στη κλίνη του Προκρούστη. Οι εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις που μέρα με την ημέρα ενοχοποιούνται όλο και περισσότερο, τώρα ποινικοποιούνται , περιορίζονται ή και απαγορεύονται προσωρινά, και σε λίγο αν δεν αντιδράσουμε, συγκυβέρνηση και Τρόικα   θα τα απαγορεύσουν ολοκληρωτικά. 
Η εργοδοσία του Μπαχαράκη, προχώρησε σε αυτή την κίνησή της γιατί πιστεύει ότι έτσι προστατεύει τα συμφέροντά της, όμως αυτή η απόφαση, «ανοίγει τους ασκούς  του Αιόλου». Αυτή η «προσωρινή διαταγή» δεν αφορά μόνο το ΣΜΕΘ, μας αφορά όλους και όλες, γιατί  χτυπάει το στοιχειώδες δικαίωμα της οποιασδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης  όλων,  αλλά και του καθενός  ξεχωριστά.  Καλούμε το ΕΚΘ,  κάθε  εργατικό Σωματείο ή Συνδικάτο, κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε κοινωνική ( Δικηγορικός Σύλλογος κ.α.) ή πολιτική συλλογικότητα αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να οργανώσουμε άμεσα την απάντησή μας, σε αυτή την σκανδαλώδη απόφαση. Με ψηφίσματα, εναντίον αυτής της σκανδαλώδους απόφασης-προσωρινής διαταγής, με υπομνήματα ή παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την διοίκηση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή ή και συνδιοργάνωση συσκέψεων, εκδηλώσεων ή κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή όλων στις 10 Απρίλη 2012, στις 9:30πμ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, να απαντήσουμε σε αυτή την σκανδαλώδη απόφαση-προσωρινή διαταγή.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3/12
Για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας
   
            ΛΑΧΑΝΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ                                 ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΜΑΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου